• Monday

  09:00 - 21:00

 • Tuesday

  09:00 - 18:00

 • Wednesday

  09:00 - 21:00

 • Thursday

  09:00 - 21:00

 • Friday

  08:30 - 17:30

 • Saturday

  08:30 - 16.30

 • Sunday

  gesloten

Blog

Ash your hair & beauty

Balayage kleurtrend

TRENDING! DIT ZIJN DÉ KLEURTRENDS VAN 2021

Tegenwoordig zijn er veel verschillende technieken om ook veel verschillende haarstijlen te creëren.
Maar wat is nou het verschil tussen al die technieken? Hier beneden ga ik jullie alles haarfijn uitleggen over de laatste kleurtrends van dit moment. wat het is, en wie weet brengt het jou op ideeën om is wat nieuws met je haar uit te proberen!

KLEURTRENDS BALAYAGE
Balayage Hair Color

FREEHAND BALAYAGE

Eerst de balayage, al jaren populair en pinterest staat er vol mee.
Maar wat is balayage?
Balayage is een Frans woord voor ‘veeg’ of ‘verven’. Het geeft een heel natuurlijk en opgelicht effect aan je haarkleur. En een groot voordeel; het geeft haast geen uitgroei waardoor je lang plezier hebt van je kappersbezoek.

Is balayage geschikt voor mij?

In principe is deze verftechniek voor iedereen geschikt. Stijl, slag, krullend, lang of korter haar. Wij kijken naar wat bij jou past. Is je haar donker van kleur? Dan zal het proces wat langer duren dan bij lichter gekleurd haar. 

Hoe wordt deze kleurtechniek aangebracht?

De kleur wordt in een ‘veegtechniek’ met de hand aangebracht op de lengtes en punten. En de aanzet wordt dieper ingekleurd indien nodig. Waardoor je een mooie overloop krijgt. Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele ‘vegen’ van lichtere delen in de lengtes bevat. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt. We maken de kleur af door een gewenste toner op de punten te zetten.

FREEHAND OMBRÉ

Dan over op een ook al jaren bekende; de ombré!
Wat is de Ombré techniek precies?

KLEURTRENDS OMBRE
ombré haircolor

Ombré is een Frans woord voor ‘schaduw’. De Ombré is een tweekleurige kleurtechniek waarbij het effect is dat vanaf de wortel van de aanzet het haar donkerder is dan in de punten. Hierbij creëer je een natuurlijke blend tussen de huidige kleur in het haar en de nieuwe lightning techniek. Door deze nieuwe lightning techniek creëer je verschillende kleuren en schaduw’s in het haar, ideaal! Deze techniek zorgt namelijk voor een natuurlijke overloop met goed contrast en dat zonder uitgroei.
Ook bij deze techniek heb je dus langdurig plezier van je kappersbezoek.

Is de Ombré kleur techniek geschikt voor mij?


Deze Kleurtechniek is geschikt voor iedereen met half lang of lang haar, krullend, stijl of slag. Natuurlijk staat kwaliteit van het haar voorop daarom kijken wij samen met jou tijdens de afspraak in hoeveel stappen het resultaat te behalen valt heb je donkerder haar dan zal het proces wat langer duren dan bij lichter gekleurd haar.

Hoe wordt deze kleurtechniek toegepast?


Bij de Ombré techniek werken wij uit de losse hand hierbij kijkend naar het gewenste resultaat. Bij deze kleurtechniek maken wij gebruik van toupage waardoor het haar in 2 delen opgesplitst wordt en het overige haar na het touperen ingezet wordt met blondeer. Het inzetten met blondeer doen wij met twee verschillende kwasten voor de mooie natuurlijke blend in het haar. Om zo goed de warmte uit het haar te krijgen werken wij met een folie die wij op horizontale manier inzetten. Vervolgens maken we de kleur af met een toner in de gewenste kleurhoogte. 

FREEHAND SOMBRÈ

KLEURTRENDS SOMBRE
Sombrè Haircolor

Dan over naar het zusje van de ombré namelijk sombrè !
De sombrè techniek is de nieuwe kleurtrend geen ombré maar sombrè ook wel soft ombré genoemd,
één van de huidige kleurtrends op het gebied van kleuringen. De afgelopen jaren hebben technieken met kleurverloop in het haar de overhand gekregen zoals, dip-dyes, balayage, highlights en dus ombré. Wat is er dan zo anders aan deze nieuwe trend? Het basisidee is nog steeds de ombré maar bij deze trend is de overgang een stuk subtieler en zachter. Door te werken met meerdere kleuren krijg je het meest natuurlijke effect. De tint bij de aanzet wordt subtieler verweven door de lengtes zodat er geen groot contrast meer zit tussen de aanzet en de uiteindes van de lengte/punten. Omdat de sombrè met veel verschillende tinten werkt, blijft het pallet altijd binnen 1 kleur voor het neutrale effect. Met een sombrè haarkleur krijg je daarom een veel subtielere overgang en uiteindelijk een veel natuurlijkere look.

Is de sombré techniek geschikt voor mij?

Deze kleurtechniek is geschikt voor iedereen met middellang en lang haar, krullend, stijl of slag. Wil jij een natuurlijke maar toch frisse look dan is de sombrè techniek echt wat voor jou!!. Ook bij deze techniek staat kwaliteit van het haar voorop, heb jij dus donker haar dan kan het proces langer duren dan bij iemand met lichter haar.

Hoe wordt deze kleurtechniek toegepast? 

Met de sombrè techniek werken we vanuit de losse hand dit is daarom ook wel een freehand techniek genoemd hierbij beginnen we met het inzetten in de punten en blenden we dit uit naar boven met een speciale spons dit in een lichte v vorm, nadat we dit gedaan hebben dekken we het haar af met een folie zodat de warmte in het haar er goed uitgetrokken word. Dit doen we in horizontale passe’s van onder naar boven.  

FACEFRAMING – FRAMILAGE

KLEURTRENDS FACEFRAMING
Faceframing Color

En dan de laatste kleurtrend en ik denk voor komend seizoen de meest voorkomende en nieuwste kleur techniek; faceframing en framilage

Dus toe aan iets nieuws en wilt u niet het hele haar verven? Kies dan voor deze techniek!
Met de face framing techniek wordt doormiddel van een aantal folies een lichter effect aan de voorkant van het haar gecreëerd. 
Dit geeft met een kleine verandering in kleur een heel groot verschil in het haar.

De voordelen:

 • Veel blond aan de contour lijn
 • Weinig onderhoud
 • Past bij elk haartype


Toch liever gaan voor de echte after summer beachlook?

Ga dan voor framilage!
Bij deze kleurtechniek wordt net als bij de face framing techniek folies in de voorkant van het haar geplaatst. Maar hier ligt niet alleen de focus op de voorkant van het haar. Maar ook op de rest van het haar. In de rest van het haar worden folies geplaatst in de balayage techniek, hierbij worden de punten opgelicht in een mooie overloop.
De voordelen hiermee is veel blond zowel aan de contourlijn als de rest van het haar. Deze techniek heeft weinig onderhoud.

Dus denk je 1 van die kleurtrends wil ik daar zit wel wat voor mij bij? Aarzel niet om ons te bellen voor persoonlijk kleuradvies of maak een afspraak via onderstaande link:

Post a Comment